top of page

JAK POSTUPOVAT PŘI REZERVACI NEMOVITOSTI

Našli jste nemovitost, kterou chcete koupit a nyní jí chcete rezervovat?



Hlavně se hned na začátku nenechat vystresovat od realitní kanceláře a snažte se jednat s chladnou hlavou. Hledáte možná delší dobu a nyní je to konečně to co jste hledali a Vy máte tendenci udělat rychlé rozhodnutí?


“Máme vybranou nemovitost, ale realitní kancelář nám tvrdí, že má dalšího zájemce. Musíme hned uzavřít rezervační smlouvu jinak nám jí prodají.”

Toto je velice často první věta, kterou slýchám pokud klient najde svoji vysněnou nemovitost. Nicméně podpis rezervační smlouvy je velice zavazující dokument a je zapotřebí jej podepsat s rozvahou a v době, kdy máte zjištěno co nejvíce informací.



Kdy tedy mám smlouvu podepsat?


Je jasné, že při jedné prohlídce se nemůžete na vše zeptat a také dostat veškeré podklady. Pokud nejste stavař určitě doporučuji provést technickou prohlídku odbornou osobou. U bytu je určitě vhodné nahlédnout do fungování společenství vlastníků jednotek a také si ověřit na katastr právní stav. Všechny tyto služby jsem Vám schopen zajistit. Pokud je vše v pořádku je potřeba důkladná kontrola samotné smlouvy zda je v ní vše co je potřeba. O rezervační smlouvě je zde samostatný článek, který si můžete také přečíst. Pokud jste v bance o hypotéku zatím nežádali tak je vhodné si nechat zpracovat tzv scoring, kde banka nahlédne do Vašich registrů a vyhodnotí tzv rating. Pokud je vše v pořádku tak následně doporučuji teprve podepsat smlouvu.

bottom of page